Βενιζέλος: Λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία

“Αδιανόητο” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ένα φορολογικό σύστημα να αδικεί τον πολίτη και ιδιαίτερα τους νέους, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του κόμματος, παρουσιάζοντας τις απόψεις του για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι λάθος να ανοίγουν νέα μέτωπα με την κοινωνία, “όπως αυτά που ανοίγει το κυοφορούμενο φορολογικό”, ενώ σημείωσε ότι οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και γενικά των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Υποστήριξε ακόμα ότι το φορολογικό μπορεί να κατατεθεί εμπρόθεσμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν δεκτές ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη διαφωνία του με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που, όπως σχολίασε, συνιστά δυσμενή μεταχείριση για άτομα με αναπηρία και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα καλύπτει τα κενά σε σχέση με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόσθεσε ότι θα υποβληθούν προτάσεις με τη μορφή τροπολογιών στην ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και παράλληλα ζήτησε να προχωρήσει η συζήτηση και για τις άλλες προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρθηκε ακόμα στις “ασύμμετρες επιθέσεις” που δέχεται το ΠΑΣΟΚ. “ Σκυλιάζουν αυτοί που βλέπουν πως το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης των εξελίξεων”, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιθέσεις κάνουν κακό και στο πολιτικό σύστημα, η σταθερότητα του οποίου, όπως είπε, εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ.

Συνέκρινε επίσης τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής Ελλάδας και Κύπρου, επισημαίνοντας ότι το κυπριακό πρόγραμμα είναι χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα η παράταξη πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη οργανωτική διάταξη και έδωσε σύνθημα για “φυγή προς τα εμπρός”, εκφράζοντας τη γνώμη ότι μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έχει αλλάξει η συγκυρία.

Την Παρασκευή στις 13:30 ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.