Βενιζέλος: Δοκιμασία για την κυβέρνηση το φορολογικό νομοσχέδιο

“Δοκιμασία” χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

“Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί μια δοκιμασία και για την κυβέρνηση, τη βουλή, την κοινωνία, τη φορολογική διοίκηση και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου”, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι “για να πείσουμε τον κόσμο ότι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ζητήματα φορολογικής νομοθεσίας και φορολογικής πολιτικής”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες θέσεις σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και εξήγησε: “Δεν είναι μόνο το ζήτημα της φορολογικής μεταχείρισης των οικογενειών με παιδιά και των ελευθέρων επαγγελματιών κατά τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους. Το μείζον είναι να συνδέσουμε ζητήματα φορολογικής πολιτικής με ζητήματα φορολογικής διοίκησης, να μην αρκεστούμε στην εσωτερική κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ των δηλωμένων εισοδημάτων, αλλά να εντάξουμε στο φορολογικό σύστημα μη δηλωμένα εισοδήματα”.

Επεσήμανε δε ότι η εθνική στρατηγική που ακολουθεί σήμερα η χώρα είναι “αυτή που είχε διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ” και υπερθεμάτισε τη σημασία της επιτυχίας του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων. “Είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία αυτή, με ισορροπημένο τρόπο, όχι εις βάρος των ελληνικών τραπεζών και άλλων ελληνικών φορέων που κατέχουν ομόλογα, με ισορροπημένη σχέση μεταξύ Ελλήνων και ξένων ομολογιούχων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε το σχηματισμό ενός μεγάλου εθνικού κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μία πρωτοβουλία που, όπως σχολίασε, μπορούν να αναλάβουν από κοινού το πολιτικό σύστημα και ο ιδιωτικός τομέας.