Πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα έχει συνολικά 155 βουλευτές στη Βουλή.

Σε συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στο γεγονός ότι η προεκλογική περίοδος διεξήχθη σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον συντονισμό των κινήσεων για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε πως, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και με βάση τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, πληρούνται οι προϋποθέσεις για να παράσχει στον Αλέξη Τσίπρα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως και έγινε.

Η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, θα λάβει χώρα στις 8 το βράδυ, ενώ το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί πιθανότατα το πρωί της Τρίτης, με τις πληροφορίες για το ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτό να είναι μέχρι στιγμής συγκεχυμένες, αν και φαίνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εκπροσωπηθούν, όπως και στην προηγούμενη κυβέρνηση, με έξι πρόσωπα.