Κουτσούμπας: Δεν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ

Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ και να μην προσθέσει την λαϊκή ψήφο στις 222 ψήφους των 5 κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και τώρα εμφανίζονται “σαν αθώες περιστερές που αμάρτησαν για το παιδί τους”, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Πλατεία Συντάγματος.

Τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια “δεύτερη ευκαιρία” θα είναι μία νέα παραίτηση από τη λαϊκή θέληση και δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ επειδή απογοητεύθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπογράμμισε ότι κανένας δεν πρέπει να πάει στην ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και εγκάλεσε το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για συνυπευθυνότητα στη χθεσινή και την αυριανή αντιλαϊκή πολιτική.

Ανέφερε ότι “κανείς δεν πρέπει να σκοντάψει στην τρικλοποδιά της Λαϊκής Ενότητας, γιατί το 'αντιμνημόνιο' είναι ψεύτικη διαχωριστική γραμμή, όπως και το 'δραχμή αντί για ευρώ', χωρίς να θίγονται τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εκτίμησε ότι όπως κι αν διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα για τα άλλα κόμματα, θα υπάρξει συνεννόηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είτε με τον άλλο πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, την ΝΔ, είτε με άλλα κόμματα, γιατί “ο λογαριασμός του τρίτου Μνημονίου είναι έτοιμος και δεν μπορεί να περιμένει”.

Υπογράμμισε ότι ακόμα και τα μικρότερα πλεονάσματα που ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι πέτυχε, πάλι ο λαός θα τα πληρώσει, ενώ παρομοίως, η όποια αναδιάρθρωση του χρέους θα συνοδευτεί με νέα αντιλαϊκή επίθεση, όπως έγινε με το PSI. “Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει ένα χρέος που εκτοξεύτηκε μαζί με το νέο δάνειο 85 δισ. ευρώ, που του φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχουν χρεωθεί και τα δισέγγονά μας”, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, επέρριψε τεράστιες ευθύνες σε όσους “έβαλαν πλάτη” στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, σε όσους συμφωνούν με την συμμετοχή της Ελλάδας σε νέα εγκλήματα που διαπράττονται για την εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού κέρδους και σε όσους αφήνουν στο απυρόβλητο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι στην ερώτηση “υπάρχει λύση και προοπτική;”, το ΚΚΕ απαντά κατηγορηματικά “ναι”, προσθέτοντας: “Η λύση, η προοπτική για το λαό βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για να πάρει ο λαός την εξουσία, για να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, για να σχεδιάσει επιστημονικά την οικονομία, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαγράψει μονομερώς το χρέος”.

“Αυτό που, επομένως, κρίνεται στις εκλογές είναι αν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζοντας το ΚΚΕ εκλογικά και υιοθετώντας την πρότασή του για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Αυτή η υπόθεση δεν θα κριθεί στις κάλπες και από τετραετία σε τετραετία. Θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα με ένα πανίσχυρο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή ανάμεσα στις δυνάμεις που παράγουν και σε εκείνες που τις εκμεταλλεύονται. Σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί αν θα γίνει ένα βήμα σε αυτή την προοπτική με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ”, κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος.