“Δε θα συνεργαστούμε με τους πελάτες της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ”

Ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε από την Κέρκυρα και τη Λιβαδειά όπου περιόδευσε πως οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι στις 21 Σεπτεμβρίου η εγγύηση της κυβερνητικής σταθερότητας και πως μπορούν και θα συνεργαστούν και πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αποκαθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε στις 21 Σεπτεμβρίου η εγγύηση της κυβερνητικής σταθερότητας. Μπορούμε και θα συνεργαστούμε πάλι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον αποκαθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούν να συνεργαστούν μετεκλογικά με όλους εκείνους, που είναι «πελάτες» της Siemens, της λίστας Λαγκάρντ, των καταχωνιασμένων σε συρτάρια της Βουλής δικογραφιών για τα εξοπλιστικά, των τραπεζών στην Ελβετία και παραδεισένιων νησιών με δεκάδες δισεκατομμύρια αδήλωτες καταθέσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούν να συνεργαστούν μετεκλογικά με όλους εκείνους, που έχουν ενσωματωμένους «πελάτες» ακροδεξιά στοιχεία και όλους εκείνους, που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη και ασυλία στο διεφθαρμένο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Οι Έλληνες δεν τους θέλουν, όλους αυτούς, ξανά στην εξουσία. Τους απέβαλαν ανεπιστρεπτί».

Αυτά απάντησε ο Επικεφαλής επικοινωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου και τηλεοπτικών του παρεμβάσεων, τόσο στη Κέρκυρα όσο και στη Βοιωτία, ολοκληρώνοντας σήμερα στη Λιβαδειά μια επιτυχημένη διήμερη περιοδεία.

Σχολιάζοντας την ερώτηση, «αν δεν βγούνε μετά τις εκλογές οι αριθμοί για σχηματισμό μονοκομματικής ή δικομματικής κυβέρνησης, αν θα μπορούσαν οι ΑΝΕΛ να συνεργαστούν με τη ΝΔ;», απάντησε:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε αποδείξει στη πράξη την εθνική συμφιλίωση, συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς, καθώς εμείς έχουμε στη πλειοψηφία μας στελέχη προερχόμενα από την Κεντροδεξιά, αλλά έχοντας εντάξει στο Κίνημα μας και εξαιρετικές προσωπικότητες του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε, αν χρειαζόταν και με τη ΝΔ, αλλά απαλλαγμένη από όλα τα βαρίδια, που σας ανέφερα προηγουμένως, όπως και τους φοροφυγάδες και τους λίσταρχους Λαγκάρντ και τους κολλητούς του Χριστοφοράκου και εκείνους, που δεν μας παρουσιάζουν τα έγγραφα, ότι η υπόθεση με τα 105 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στο μεγάλο σκάνδαλο των υποβρυχίων, έχει τεθεί στο αρχείο. Αυτό ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά το χαρτί δεν μας το δείχνει!

Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι όλο αυτό το ακραίο συνονθύλευμα του Σαμαρά, προεξέχοντες του Σαμαρά, αλλά και άλλοι Βουλευτές της ΝΔ - τι κρίμα για αυτούς - στήριξαν απλόχερα τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, που κατηγορείται για χοντρή παραποίηση των στατιστικών στοιχείων, αποδομώντας τον Κώστα Καραμανλή και οδηγώντας την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων.

Συμπερασματικά, η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Σπεύδω, όμως, να προσθέσω, ότι δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση να συνεργαστούμε με εκείνους, που δεν ανήκουν σε όλες αυτές τις κατηγορίες που προανέφερα, που είναι τα μετριοπαθή και καθαρά στελέχη της παράταξης που δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που πράγματι έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα.

Μετά τις εκλογές, όταν από την νέα της ήττα, η ΝΔ θα τεθεί σε μια διαδικασία επιβεβλημένης αυτοκάθαρσης και νομοτελειακά απαλλαγεί και από τον αποστάτη του 1993, ο οποίος ας πάει να κάνει μια νέα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, τότε ναι, γιατί όχι, να μην συμπορευτούμε για το καλό της πατρίδας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι ο καταλύτης για πολλές σημαντικές εξελίξεις, που θα καθαρίσουν το αρρωστημένο πολιτικό πεδίο».