Τσίπρας: Δε ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία

“Μήνυμα μάχης” έστειλε από την Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν διεκδικεί μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά μία πρώτη ευκαιρία, αφού στην πρώτη του περίοδο οι δυνατότητες να κυβερνήσει ήταν, όπως ανέφερε, ελάχιστες.

Απαριθμώντας το έργο της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: “Θεσπίσαμε τις εκατό δόσεις που έδωσαν οξυγόνο ζωής σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ. Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής. Καταργήσαμε το χαράτσι στα νοσοκομεία και εξασφαλίσαμε την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων. Ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις και καταργήσαμε το νόμο της πολιτικής επιστράτευσης. Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι πλέον το Grexit και ο κίνδυνος χρεοκοπίας βρίσκονται πίσω μας, και τώρα μπροστά μας είναι ο δρόμος των αλλαγών, που όπως διεμήνυσε πρέπει να γίνουν και θα γίνουν.

Κατά τον ίδιο, οι απαραίτητες αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο υπό δύο προϋποθέσεις: “Η πρώτη είναι να τις πάρει η πλειοψηφία του λαού στα χέρια της. Και η δεύτερη να νικηθεί όλο αυτό το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Τα κυκλώματα, η διαπλοκή, οι λαθρέμποροι, οι έμποροι ψυχών και σωμάτων, οι καλομαθημένοι τόσα χρόνια, που έχουν συμπτύξει μαύρο μέτωπο με μεγάλα ΜΜΕ, και εκείνα τα πολιτικά κόμματα, με πρώτο και καλύτερο τη ΝΔ, που έδεσαν σαράντα χρόνια τη χώρα χειροπόδαρα, για να την παραδώσουν στα σόγια της ολιγαρχίας”.

Απορρίπτοντας την πιθανότητα συμμετοχής του σε μία οικουμενική κυβέρνηση, σχολίασε: “Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να μην καταλαβαίνει γιατί τον τελευταίο καιρό, από τη μια μας βρίζουν και μας συκοφαντούν, και από την άλλη ανεμίζουν πλαστικές σημαίες οικουμενικών λύσεων; Να βάλουν κι εμάς, κι εσάς, το λαό, στο τσεπάκι τους θέλουν, αυτή είναι η αλήθεια. Οικουμενική συνέχιση της υποδούλωσης θέλουν. Οικουμενικές μαζικές απολύσεις, οικουμενικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οικουμενική αποδοχή της εργασιακής ζούγκλας, οικουμενικό συμπεθεριό με τη διαπλοκή και τη διαφθορά”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: “Είναι πια απαραίτητο για τις εργαζόμενες τάξεις, για την αγροτιά, για το αύριο, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Να κόψουμε το Γόρδιο Δεσμό. Να δώσουμε την ισχυρή εντολή και στήριξη στην Αριστερά. Και να σταθούμε όρθιοι στους νέους αγώνες. Γιατί τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί, αν δεν το κερδίσουμε. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, σε όσους χρόνια τώρα υποφέρουν κάτω από το σκληρό καθεστώς των μνημονίων, να κάνουμε ένα άλμα προς το αύριο. Να δώσουμε τις μάχες που απαιτούνται για το αύριο. Να σταθούμε όρθιοι και να αντισταθούμε για το αύριο. Να κερδίσουμε το αύριο”.