Τσίπρας: Αδύνατη η συνεργασία με ΝΔ – Είμαστε η μέρα με τη νύχτα

Με επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, οποίος τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί ένα modus viventi ανάμεσα σε δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα.

"Εγώ υπηρετώ ένα πολιτικό σχέδιο, κάποιοι θα επιχειρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο ελληνικός λαός, θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει αυτό που άρχισε τον Γενάρη του 2015" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφερόμενος στη χτεσινή συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, είπε ότι είναι καλό πράγμα να ζητάει κανείς "συγγνώμη" και πως όμως ο κ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε να ζητήσει "συγγνώμη" όχι από τον ίδιο αλλά από τον ελληνικό λαό για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα 40 χρόνια, αλλά και για τα τελευταία 2,5 χρόνια συγκυβέρνησής του με το ΠΑΣΟΚ χωρίς καμία διεκδίκηση, «γιατί όταν εμείς δίναμε τη μάχη μάς έλεγε ότι κωλυσιεργούμε και ότι έπρεπε να υπογράψουμε ό,τι μας δίνουν οι δανειστές».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε καθαρή εντολή και έβαλε το δίλημμα το εκλογών που όπως είπε είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. «Διεκδικούμε ισχυρή εντολή από τον λαό για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη», «για να μην πραγματοποιηθεί το σχέδιο των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων σε Ελλάδα και Ευρώπη για "αριστερή παρένθεση"», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσον αφορά τη συμφωνία και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αν ξαναβγεί κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή διαπραγμάτευση αλλά η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς πρέπει να τηρηθεί καθώς είναι ο μόνος τρόπος εξόδου από τα μνημόνια. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με αντισταθμιστικά μέτρα, με στόχο να ξεφύγουμε το γρηγορότερο δυνατό από τη μέγγενη της επιτροπείας, με την ελάφρυνση του χρέους, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αλλαγή των κακώς κειμένων, με σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές.