Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Τσίπρα

Στην κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 7.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" είναι στραμμένο πλέον το ενδιαφέρον. 

Αφου το πρωί του Σαββάτου περιηγήθηκε χαλαρά στα περίπτερα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για την επόμενη τετραετία, σε συγκέντρωση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκεται το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «τελείως διαφορετικό από το χρεοκοπημένο που μας οδήγησε ώς εδώ».

Σύμφωνα με την Αυγή της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να εξηγήσει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «θα εγγυάται την κοινωνική ευημερία και την αναδιανομή του εισοδήματος» και «θα στηρίζεται στην καινοτομία, την τεχνολογία, την ποιότητας της οικονομίας» και όχι στην καταβαράθρωση των μισθών.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο θα χρηματοδοτηθεί από τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές και συνεταιριστικές τράπεζες, το νέο ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής τράπεζας, το πακέτο Γιούνκερ και τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο κατευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, στον αγροτικό τομέα, στις ξένες επενδύσεις και τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα με το νέο αναπτυξιακό μοντέλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναλύσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνία και το κράτος, ενώ θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση τριών μεταρρυθμίσεων: Η μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας, η κοινωνική ψηφιακή πολιτική και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και τον επαναπροσανατολισμό της με αντικειμενικά κριτήρια, από τα ειδικά συμφέροντα των ολιγαρχών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κατά την ομιλία του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "για να κερδίσουμε το αύριο πρέπει να ξεμπερδέψουμε με το χθες" ενώ έκανε και απολογισμό του έργου της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας. 

Τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", ενώ πιο νωρίς, στις 10.30 το πρωί, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.