Συμφωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ντιμπέιτ

Ανάβει το πράσινο φως για τηλεοπτικό ντιμπέιτ το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνουν ωστόσο ότι το πλαίσιο της διαδικασίας θα πρέπει να προσδιοριστεί για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί και αυτός από την πλευρά του είτε τετ-α-τετ συζήτηση με τον κύριο Τσίπρα, είτε μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (είτε και τα δύο) στο πλαίσιο τηλεοπτικού ντιμπέιτ προκειμένου εκεί να τεθούν θέματα που θα αφορούν τα όσα έγιναν τους τελευταίους 7 μήνες και να μιλήσουν για την επόμενη μέρα. Η επιλογή αυτή είναι απολύτως ενδεικτική της στρατηγικής που έχει ήδη επιλέξει η ΝΔ.

Σημειώνεται ότι ήδη το Ποτάμι κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στη διεξαγωγή τηλεοπτικών διαλόγων με τη δυνατότητα απευθείας συζήτησης του ενός αρχηγού με τον άλλο, “όπως δεκαετίες τώρα γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες δημοκρατίες”.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει σημειώσει ότι «θα επιμείνουμε σε αυτή την πρόταση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να ζυγίσουν σωστά την ψήφο τους».