Στις 10:30 το πρωί η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Η ορκομωσία των νέων Υπουργών, Αναπληρωτών υπουργών και Υφυπουργών θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στις 10:30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής χαρτοφυλακίων. 

 Με βάση τον χθεσινό ανασχηματισμό, εκτός κυβέρνησης τέθηκαν οι του "Όχι", Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος - που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου- και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Νίκο Φίλη και τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. 

Χριστόφορος Βερναρδάκης, Τρύφων Αλεξιάδης, Παύλος Πολάκης, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Αμανατίδης, Σία Αναγνωστοπούλου και η Όλγα Γεροβασίλη είναι τα νέα πρόσωπα της δεύτερης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη... αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ονόματος  του ηθοποιού και βουλευτή Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη.

 Διαβάστε αναλυτικά: Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα - Ποιοι... ράβουν κοστούμι