Βενιζέλος κατά Βαρουφάκη: Γύρισε την οικονομία πέντε χρόνια πίσω

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για τις αιχμές που άφησε εις βάρος του όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους, και συγκεκεριμένα για την αναφορά του κ. Βαρουφάκη “να προσέξουμε μην μας κοροϊδέψει ο κ. Γιούνκερ με το χρέος, όπως κορόιδεψε τον κ. Βενιζέλο”, χαρακτηρίζοντάς τον ως καταστροφέα της οικονομίας.

“Γύρισε πίσω πέντε χρόνια την ελληνική οικονομία”, είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: “Επί των ημερών μου, το ελληνικό δημόσιο χρέος, σε πραγματικούς όρους, μειώθηκε κατά 180 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 100% του σημερινού ελληνικού ΑΕΠ. Αυτός δεν μπόρεσε να μειώσει το χρέος ούτε 1 ευρώ. Αντιθέτως, επιβάρυνε και τα δημόσια οικονομικά και την ελληνική πραγματική οικονομία”, σχολίασε και ευχήθηκε ο κ. Τσακαλώτος να μπορέσει να φέρει ένα μικρό ποσοστό μείωσης δημοσίου χρέους και να το προσθέσει στην μεγάλη μείωση και αναδιάρθρωση του 2012.

“Χρειάζεται μία αίσθηση συστολής, γιατί η αίσθηση συστολής είναι αυτή που θα φέρει και τις σώφρονες ενέργειες μετά από πέντε μήνες λαθών, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σκόπιμων”, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και απευθύνθηκε στους εταίρους λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έκανε, μετά από πεντέμιση μήνες, αυτό που έπρεπε να κάνει από την αρχή και οι πεντέμιση μήνες που πέρασαν ανέβασαν τραγικά το λογαριασμό. “Το κάνει όμως, εκών-άκων, το κάνει. Και αφού το έκανε και έστειλε με την υπογραφή του αυτό το κείμενο το οποίο είναι επιβαρυντικό, αλλά δυστυχώς το κατέστησε ο ίδιος αναγκαίο, δεν πρέπει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ζητήσουν περισσότερα μέτρα. Δεν πρέπει να οδηγήσουν την Ελλάδα σε δύσκολη θέση και δεν πρέπει να δώσουν το πρόσχημα σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και να επιφέρει την εθνική καταστροφή”, κατέληξε.

Απευθύνθηκε παράλληλα και στον κ. Τσίπρα, σημείωνοντας ότι “αφού απέσπασε το όχι του Ελληνικού Λαού, θα έρθει και θα πει ότι το 'όχι' το μετέτρεψε σε 'ναι' και η αντιμνημονιακή ρητορική του μετατρέπεται τώρα σε μία πράξη παλινδρόμησης, η οποία εμείς θα θεωρήσουμε ότι είναι μία πράξη ευθύνης και μία πράξη συγγνώμης”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...