“Δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα η Χρυσή Αυγή”

Τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά θα είχε η θεσμική απαγόρευση της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πρωτοβουλία του ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

“Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του για το ότι πριν λίγο καιρό αισθανόταν ευχαριστημένος που είναι η Χρυσή Αυγή “στη μόδα” και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το γεγονός ότι το μνημονιακό μπλοκ προσπάθησε και προσπαθεί να αξιοποιήσει τη θεωρία των δύο άκρων για να εξομοιώσει τη φασιστική βία με τις λαϊκές κινητοποιήσεις”, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι τα αίτια της ανόδου της φασιστικής ακροδεξιάς πρέπει να αναζητηθούν πρώτα και κύρια στην οικονομική κρίση και τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται.

Σχολιάζει ακόμα ότι “η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα” και ότι η θεσμική της απαγόρευση δε θα ανακόψει την άνοδο του φασισμού, αλλά θα την ενισχύσει. Υπογραμμίζει επίσης ότι ”τα μνημόνια θρέφουν το φασισμό και απειλούν τη δημοκρατία”.

Τέλος, αναφέρει: “Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή θα έλθει μέσα από την ενωτική συμπόρευση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, από την αποκάλυψη του βαθύτατα συστημικού της ρόλου”.