Λεουτσάκος: Υπάρχουν και εναλλακτικοί, ελπιδοφόροι δρόμοι…

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ενδεικτικά, μεταξύ αυτών που τοποθετήθηκαν, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τώρα που η διαπραγμάτευση έχει φτάσει στην κορύφωση της και σε ένα ασφυκτικό σημείο, είναι η ώρα να δοκιμαστεί η ανάλυση που είχε πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία η συμμετοχή στην ευρωζώνη και το domino effect που θα μπορούσε να υπάρξει αποτελεί βασικό όπλο, αποτελεί “υπερόπλο”. Ο ίδιος επεσήμανε ότι στη διαπραγμάτευση το θέμα του χρέους είναι βασικό.

Ο Κώστας Ήσυχος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ενωτική διαδικασία, που με μεγάλη αποφασιστικότητα θέτει τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης σε αυτή τη φάση. Υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαπραγμάτευση είναι στη λήξη της και στο καλύτερο σημείο της, και πως όμως αυτό θα μπορούσε να σημάνει ότι μπορεί να βρεθεί λύση με βάση τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Ο κ. Ήσυχος ανέφερε ότι πρέπει να διαμηνυθεί προς τους εταίρους ότι πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούν τι θέλει ο καθένας.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στάθης Λεουτσάκος υποστήριξε ότι στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες όμως δεν υπάρχουν μονόδρομοι, ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι, δύσκολοι αλλά ελπιδοφόροι.