Κωνσταντοπούλου και Τσακνής ξεκαθαρίζουν τα πώς της νέας ΕΡΤ

Όλες τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ συζήτησαν ο πρόεδρος του ΔΣ της, Διονύσης Τσακνής, με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μέχρι στιγμής 1.665 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επιστροφής.

Ο κ. Τσακνής ενημέρωσε, την πρόεδρο της Βουλής για την ανάγκη τροποποίησης νομικών διατάξεων προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της νέας ΕΡΤ, αλλά και για «την άοκνη προσπάθεια των προσωρινών Γενικών Διευθυντών για την αντιμετώπιση όλων των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει από το καθεστώς της ΝΕΡΙΤ».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ανέφερε πως μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο πρόκειται να επισκεφθούν την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τα θέματα επαναλειτουργίας του σταθμού της Β. Ελλάδας και την τοποθέτηση Διοικούσας Επιτροπής.

Τέλος, παρουσίασε τον σχεδιασμό για την εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ραδιομέγαρο, την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουνίου, ημέρα ανοίγματος της ΕΡΤ.

Προσωρινοί συντονιστές

Εξάλλου, η Διοίκηση της ΕΡΤ ανακοίνωσε την πρόσληψη του δημοσιογράφου Σταύρο Καπάκο, με σύμβαση μετακλητού υπαλλήλου, για την κάλυψη των αναγκών του γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, με αντικείμενο την επιμέλεια του τηλεοπτικού προγράμματος και ειδικότερα των ενημερωτικών εκπομπών.

Επίσης, ανακοίνωσε την τοποθέτηση προσωρινών συντονιστών οι οποίοι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους έως τις οριστικές τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης, οι οποίες θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ.

Οι προσωρινοί συντονιστές είναι οι εξής:

   - Νικόλαος Τσιμπίδας, ως συντονιστής του Α΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.

   - Πανταζής Τσάρας, ως συντονιστής του Β΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας.

   - Παναγιώτης Χρυσοστόμου, ως συντονιστής του Γ΄ Προγράμματος Ραδιοφωνίας και του KOSMOS.

   - Αναστάσιος Επιτρόπου, ως συντονιστής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

   - Ιωάννα Τριανταφύλλη, ως συντονίστρια στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΦΙΛΙΑ.

   - Γεώργιος Παπαζαχαρίου, ως συντονιστής Περιεχομένου Περιφερειακών Σταθμών.

   - Δημήτριος Γεωργόπουλος, ως συντονιστής Παραγωγής Καλύψεων Ειδήσεων.

   - Ιωσήφ Νικολάου, ως συντονιστής Αθλητικών Προγραμμάτων.