ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα εσωκομματικής πειθαρχίας να περάσει η συμφωνία

Παρά το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων, τα προσκόμματα στο Brussels Group και την ανάγκη πολιτικής παρέμβασης (τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ), στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπάρχει αισιοδοξία ότι μια συμφωνία με τους εταίρους (που θα ξεμπλοκάρει και το χρηματοδοτικό πρόβλημα της Ελλάδας), είναι πολύ κοντά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μάλιστα, τόνισε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Ενώ ο υπ. Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν όλες οι αποφάσεις.

Ωστόσο το μεγαλύτερο εκ των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν έχει μόνον το εξωτερικό μέτωπο να αντιμετωπίσει αλλά και το εσωτερικό. Και ίσως το δεύτερο αποδεικνύεται ακόμη πιο δύσκολο. Με την Αριστερή Πλατφόρμα να... βρυχάται για τους όρους που θα πάρει το πράσινο φως συμφωνίας η Ελλάδα, στελέχη της κυβέρνησης (και ψηλά στην ιεραρχία και του ΣΥΡΙΖΑ) διαμηνύουν πως είναι θέμα εσωκομματικής πειθαρχίας να περάσει η όποια συμφωνία έρθει προς έγκριση, ακόμη και αν έχει διατάξεις που από κάποια στελέχη είχαν θεωρηθεί κόκκινες γραμμές.

Θέτουν μάλιστα θέμα "ευθυνών", πολιτικών αλλά και προσωπικών στην ψήφιση της συμφωνίας.

Το μήνυμα μάλιστα κάθε άλλο παρά μπορεί να παρεξηγηθεί: "Εδώ δεν αστειευόμαστε, δεν είναι δευτερεύον νομοσχέδιο".