Βούλτεψη: Δεν υπάρχουμε για να κάνουμε την νταντά του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, υπογράμμισαν τα στελέχη της ΝΔ, με πρώτο τον γραμματέα της ΚΟ, Γιάννη Πλακιωτάκη, που συμμετείχαν στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με αντικείμενο την παιδεία, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη.

Άπαντες υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει φοροεπιδρομή στους πολίτες.

Ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι "σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα μελετήσει, αν υπάρξει κι όποτε έρθει συμφωνία. Προφανώς", είπε, "θα σταθμίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την πορεία μας στο ευρώ, όμως σε κανένα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι".

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και πρόσθεσε: "Τα θέματα αυτά τα λύσαμε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Πολιτικής Επιτροπής. Ουδείς ευθέως έθεσε θέμα ηγεσίας. Η ΝΔ αυτό που χρειάζεται την παρούσα χρονική περίοδο είναι η ανταπόκριση στον θεσμικό μας ρόλο. Η έκφραση ενιαίου πολιτικού λόγου και βεβαίως προσήλωση στο εθνικό καθήκον".

Ο γραμματέας της ΚΟ τόνισε: "Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς πρώτα και πάνω απ' όλα βάζουμε την πατρίδα. Εκεί θα επικεντρωθούμε. Θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, όπως έχει πει κι ο πρόεδρός μας μέσα στη Βουλή".

Η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη τόνισε: "Η ΝΔ δεν θα αφήσει η χώρα να πάει στα βράχια, όμως θα αναγνωριστεί το σφάλμα. Τη χώρα θα την επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο εμείς. Εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχουμε για να κάνουμε τη νταντά του ΣΥΡΙΖΑ".

Η Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι "η ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ συνιστώσα" και ανέφερε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου δεν έχασε η ΝΔ, αλλά κέρδισε το ψέμα. Σημείωσε ότι ιστορικά στη χώρα κερδίζει τις εκλογές το ψέμα με ποσοστά 45, ακόμα και 48%.

Δεν υπέστη, είπε, βαριά ήττα η ΝΔ και επεσήμανε: "Δεν είναι βαριά ήττα όταν εσύ κυβερνάς και ο άλλος απέναντι χρησιμοποιεί όλα τα προπαγανδιστικά όπλα και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες», προσθέτοντας: «Αν άντεξε η ΝΔ κι έμεινε αξιωματική αντιπολίτευση με 28% στις χειρότερες συνθήκες για το κόμμα, γιατί εμείς κυβερνούσαμε και οι άλλοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια, τότε η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ συνιστώσα".

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σημείωσε στη συνδιάσκεψη της Πελοποννήσου ότι, "η παιδεία για την Ελλάδα είναι το πρώτο σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, γιατί πάνω σ' αυτήν πατάει η οργάνωση της χώρας, γιατί αυτή διαμορφώνει τη νοοτροπία μας και σε τελική ανάλυση είναι πιο σημαντική από την οικονομία". Πρόσθεσε πως είναι πολύ βασικό να κρατήσουμε την παιδεία ψηλά, να την προχωρήσουμε και να την ανασυγκροτήσουμε.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης υπογράμμισε ότι η χώρα είναι σε δύσκολη θέση, γιατί την έχει φέρει η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Ενώ θα μπορούσε, είπε, να έχει προχωρήσει στη συμφωνία της 28ης Φεβρουαρίου και να έχουμε τη χώρα εκτός μνημονίου, μπροστά στα αποκαλυπτήρια των ψεμάτων της προτίμησε να παρατείνει για τέσσερις μήνες μια ασφυκτική κατάσταση, να φέρει τη χώρα σε μια πιο δεινή θέση και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στα αδιέξοδα και σε διλλήματα που θέλει να μεταφέρει στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Καραγκούνης επεσήμανε: "Η συμφωνία απ' ό,τι ακούμε από τους υπουργούς θα είναι μια απίστευτη φοροεπιδρομή. Εμείς έχουμε πει και είναι βασική μας προτεραιότητα να μην υπάρξουν νέοι φόροι για τον ελληνικό λαό και μάλιστα οριζόντιοι όπως είναι ο ΦΠΑ». Φανταστείτε είπε, να ανέβει κατά πέντε μονάδες ο ΦΠΑ στην εστίαση, όταν εμείς από το 23% τον πήγαμε στο 13% και συμπλήρωσε: «Αυτό αφορά τριακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα αυτόν που θα πληγούν άμεσα. Σε τέτοιες λογικές δεν συναινούμε".

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος, που ήταν ένας από τους 28 της ΟΝΝΕΔ που υπέγραψαν το 2009 κείμενο καλώντας τον κ. Σαμαρά να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, σήμερα άσκησε αυστηρή κριτική. Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "στις τελευταίες εκλογές οι πολίτες έστειλαν ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Η "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ νίκησε ξεκάθαρα τη δική μας αλήθεια. Οι αιτίες της ήττας πολλές και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το άλλοθι του λαϊκισμού των αντιπάλων μας. Επιτρέψαμε τα επώδυνα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης να αποτελέσουν εργαλείο ενοχοποίησης του συνόλου της πολιτικής μας και της ιδεολογίας μας και διαγραφής της ιστορικής προσφοράς της παράταξης στον τόπο".

Ο κ. Κατσίπος πρόσθεσε: "Απομακρυνθήκαμε από την κοινωνία και δεν φάνηκε να κατανοούμε ποτέ τον πραγματικό Γολγοθά που ανέβαινε ο μέσος πολίτης. Οι τεχνοκράτες υπουργοί των Οικονομικών αρνούνταν να δουν την εξοντωτική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Τελικά δεν καταφέραμε να δώσουμε ένα ξεκάθαρο εθνικό όραμα για τα χρόνια που έρχονται".

Ο κ. Κατσίπος ανέφερε ότι η συνοχή της παράταξης δεν μπορεί να επιβληθεί με εκβιαστικά διλήμματα. "Δεν επιτρέπεται ο φόβος μιας πρόσκαιρης εσωστρέφειας, την οποία ήδη βιώνουμε στην πράξη εδώ και καιρό, να αποτελέσει άλλοθι για την παρατεταμένη συρρίκνωση της παράταξης", είπε και τόνισε: "Το μέλλον της ΝΔ θα το αποφασίσουν ξανά οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες. Όλοι μαζί. Η παράταξη δεν χρειάζεται συνδιασκέψεις ψυχοθεραπείας. Χρειάζεται αποφάσεις και αλλαγές άμεσα".

Παρακαλούμε περιμένετε ...