Καραγκούνης: Μηδενική η ανοχή της ΝΔ σε φαινόμενα αντισημιτισμού

“Η ανοχή της Νέας Δημοκρατίας σε φαινόμενα αντισημιτισμού είναι μηδενική", ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η απαίτηση της (προερχόμενης από τη ΝΔ) δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα, όπως καταγγέλλει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, να αφαιρεθεί το άστρο του Δαβίδ από μνημείο για το Ολοκαύτωμα.

"O Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο Πρωθυπουργός, που δεν δίστασε να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, όχι απλώς με λόγια, αλλά και με έργα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο σχετικός νόμος με τον οποίο τιμωρείται η άρνηση, αλλά και η άμεση ή έμμεση υποτίμηση του Ολοκαυτώματος", υπογραμμίζει ο κ. Καραγκούνης, προσθέτοντας: "Διάταξη, που επίσης προκάλεσε, σε παγκόσμιο επίπεδο, επιδοκιμασία από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς".

"Κατά συνέπεια, αποδοκιμάζουμε κάθε ενέργεια, όπως αυτή που αποδίδεται στο Δήμο Καβάλας, και αναμένουμε να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τρόπο που να τηρείται απολύτως η κείμενη νομοθεσία και επίσης με πνεύμα που να αναδεικνύει, αντί να υπονομεύει, ανάλογους εορτασμούς μνήμης του Ολοκαυτώματος", καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.