Κατρούγκαλος: Πιθανό ενδεχόμενο η ρήξη αλλά και το δημοψήφισμα

Περισσότερες πιθανότητες για συμφωνία με τους δανειστές βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο ο ίδιος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης και προσφυγής σε δημοψήφισμα.

"Όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα καλόπιστης διαπραγμάτευσης γιατί αυτή ήταν η εκλογική εντολή που πήρε. Εκτίμησε, δε, ότι "συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε συμφωνία".

Ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν οι δανειστές στείλουν τελεσίγραφο και που "αυτά που μας δώσατε δεν μας φτάνουν, εμείς θέλουμε αυτά και άλλα τόσα", τότε "σε αυτή την περίπτωση αν εμείς θεωρήσουμε ότι αυτό ξεφεύγει από τα όρια εντολής που είχαμε, ξεφεύγει από τα όρια του ανεκτού συμβιβασμού, θα πούμε όχι".

"Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι" συνέχισε.

Ερωτηθείς ποια θα είναι η επόμενη μέρα σε περίπτωση ενός "όχι", ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: "Λέμε 'όχι' και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο θα έχει διαμορφωθεί, να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε" ενώ πρόσθεσε πως "πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα".