Κατρούγκαλος: Υπάρχει τρόικα εσωτερικού, Βρούτσης: Πρέπει να ντρέπεσαι

"Φωτιές" άναψε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου περί τρόικας εσωτερικού σε δηλώσεις του στο πρωινό του Mega.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του Spiegel στο οποίο σημειώνεται πως κύκλοι των δανειστών χαρακτηρίζουν σχεδόν ως "προσβολή" την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως "σε όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να μην περάσουμε το νομοσχέδιο για την ανάκτηση των απολύσεων".

"Ήταν τόσο παράλογο και τόσο εκτός διαδικασίας οποιασδήποτε μεταρρύθμισης η πρόβλεψη των απολύσεων που ούτε από τη μεριά των θεσμών διανοήθηκε κανείς να την υπερασπιστεί", είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα "τέθηκε μόνο από την τρόικα εσωτερικού".

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των παριστάμενων στην εκπομπή βουλευτών της ΝΔ και του Ποταμιού, Γιάννη Βρούτση και Σπύρου Λυκούδη, αντίστοιχα.

"Πρέπει να ντρέπεσαι κ. Κατρούγκαλε. Τρόικα εσωτερικού τα κόμματα;", σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ενώ ο κ. Λυκούδης ανέφερε: "Δεν επιτρέπεται σε έναν πολιτικό να διαχωρίζει με βάση τις πολιτικές τους τα κόμματα κατ' αυτόν τον τρόπο... δεν σας επιτρέπω να αναφέρεστε σε τρόικα εσωτερικού".

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον κ. Μητσοτάκη από τη ΝΔ και στον κ. Φωτήλα από το Ποτάμι, οι οποίοι, όπως είπε, "χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια, την ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο αυτό για ψήφιση".

"Επομένως εκφράστηκαν τροϊκανότερα των τροϊκανών", σημείωσε και πρόσθεσε: "αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύγκρουση πολιτικών για το μέλλον της χώρας και υπάρχουν αυτοί που εκφράζουν τα συμφέροντα της χώρας και υπάρχουν και άλλοι που φαίνονται αυτή τη στιγμή να παίρνουν το μέρος των δανειστών".

Παρακαλούμε περιμένετε ...