Α. Τσίπρας: Αριστερό είναι ό,τι ενώνει και μπορεί να κερδίσει

Το “παρών” σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, με τίτλο “Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;” έδωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, που απηύθυνε χαιρετισμό.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σε τρία πράγματα συνοψίζεται ο σημερινός ρόλος της Αριστεράς: “Στην οργάνωση όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται του αγώνα των κοινωνικών αντιστάσεων και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στην εξήγηση των πραγματικών αιτίων της κρίσης και την απάντηση με τον πιο πειστικό τρόπο στα σημερινά προβλήματα, που προκύπτουν από την πολιτική των Μνημονίων, και τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης”.

Σχολίασε ακόμα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιβεβαιωθεί, και “μια πολιτική που επιβεβαιώνεται πρέπει να νικήσει”, ενώ έκανε λόγο για “ιδεολογική ηγεμονία στην αφήγηση και την εξήγηση της κρίσης”, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κατακτήσει.

Αναφερόμενος στον Γιάννη Δραγασάκη, τον χαρακτήρισε “σπουδαίο δάσκαλο” για τη νεότερη γενιά, ενώ έκλεισε τον χαιρετισμό του παραφράζοντας μία παλιότερη φράση του κ. Δραγασάκη, ότι “Αριστερό σήμερα είναι ό,τι ενώνει”, σε “Αριστερό είναι ό, τι ενώνει και ό,τι μπορεί να κερδίσει”.