ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καλούν τη ΝΔ να καταδικάσει τις δηλώσεις Βέμπερ

Έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της κυβέρνησης πυροδότησαν οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ περί Grexit.

Όταν τού ζητήθηκε να κάνει εκτίμηση σχετικά με το ότι πολλοί θεωρούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ως ρεαλιστική επιλογή, ο Γερμανός ευρωβουλευτής δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard: "Θα έλεγα ότι αυτή η εκτίμηση δυστυχώς είναι ορθή... Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη".

Διαβάστε: Βέμπερ: Οι συζητήσεις σχετικά με το Grexit έχουν ενταθεί

Με σχόλιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να καταδικάσουν τις δηλώσεις αυτές, τονίζοντας:

"Oι δηλώσεις του κ Βέμπερ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, περί Grexit δείχνουν το ποιες πολιτικές δυνάμεις είναι εχθρικές προς την Ελλάδα. Θα καταδικάσουν η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς τις δηλώσεις αυτές των συμμάχων τους ή θα επιμείνουν στην ίδια γραμμή υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης και των συμφερόντων του ελληνικού λαού;".

Επίσημη αντίδραση υπήρξε και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη να σχολιάζει:

"Ξαναχτύπησε για άλλη μία φορά σε βάρος της Ελλάδας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ή αλλιώς, Ε.Λ.Κ.) Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστός για τα εχθρικά αισθήματά του απέναντι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Βέμπερ που από την πρώτη κιόλας στιγμή ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να καταδικάσει μέσω ψηφίσματος το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επαναφέρει με τον γνωστό απαράδεκτο και άθλιο τρόπο τα σενάρια περί Grexit και απομόνωσης της Πατρίδας μας. Προφανής ο στόχος του: να υπονομεύσει και να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο το τι λέει ο απαράδεκτος κύριος Βέμπερ του Ε.Λ.Κ. Είναι, κυρίως, ότι αποφεύγει να τον αποδοκιμάσει ευθέως η ηγεσία της Ν.Δ., του κόμματος, δηλαδή, που ανήκει στις τάξεις του Ε.Λ.Κ.

Η ΝΔ του κ. Σαμαρά είναι αυτή άλλωστε που είχε υιοθετήσει την προ δύο μηνών απαράδεκτη ανακοίνωση του Ε.Λ.Κ. σε βάρος της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης".