Στηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ο Φώτης Κουβέλης

Την υποστήριξή του στη κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνοντας ότι η συμφωνία για τετράμηνη περίοδο επανεξέτασης του τρέχοντος προγράμματος ήταν θετική εξέλιξη.

“Είναι λάθος, όμως, η επικέντρωση σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης και η υποτίμηση της ανάγκης να υπάρχει ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις”, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, που δεν θα σηματοδοτήσουν επαναφορά στην πρότερη του Μνημονίου κατάσταση, αλλά πέρασμα σε ένα νέο υπόδειγμα με σύγχρονες προοδευτικές πολιτικές.

“Είναι αναγκαίο να βρεθεί κοινός τόπος με μια νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει την ουσιαστική μείωση του χρέους και τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία, χωρίς η χώρα να παραιτείται από την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της”, ανέφερε και υποστήριξε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες συμμαχιών εντός και εκτός ΕΕ.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη προεδρία της ΔΗΜΑΡ και εκτίμησε ότι με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και το ΠΟΤΑΜΙ υπάρχουν διαφορές που δεν επιτρέπουν να γίνεται λόγος για ενιαίο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, πολύ δε περισσότερο για δημιουργία ενιαίου φορέα.