“Δεν είναι μετανάστες, είναι πρόσφυγες που λιάζονται στις πλατείες”

Ως "πρόσφυγες" και όχι "μετανάστες" χαρακτήρισε η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου τα κύματα των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

"Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες", όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες, δήλωσε η αρμόδια υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά, ενώ, όπως είπε, μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα εκπονήσει σχέδιο δομών φιλοξενίας.

"Η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με εθνικούς πόρους. Έχει αυξηθεί ο αριθμός, το κύριο είναι ότι η Συρία διαλύεται και οι συρράξεις οδηγούν τον κόσμο να παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς", ανέφερε η αρμόδια υπουργός.

Σύμφωνα με την ίδια, το σχέδιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου διευκρίνισε επίσης ότι κανένας πρόσφυγας δεν είναι άστεγος, ούτε κοιμάται στο δρόμο, αλλά αντίθετα τα άτομα που βλέπουμε τα πρωινά στις πλατείες βρίσκονται εκεί επειδή "λιάζονται". "Πήγα μόνη μου σε όλες τις πλατείες, δεν υπάρχει κανείς έξω. Τώρα αν το πρωί λιάζονται, τι να κάνουμε;", είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως οι πρόσφυγες έχουν "μηδενική παραβατικότητα" και στατιστικά δεν έχει καταγραφεί κανένα αδίκημα από την πλευρά τους.