Χανιά: Στο κλειστό κολυμβητήριο οι 151 παράτυποι μετανάστες

Στο κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στην περιοχή του Ακρωτηρίου θα φιλοξενηθούν απόψε οι 151 παράτυποι μετανάστες τους οποίους το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αποβίβασαν σε ακτή της Γαύδου έξι λαθροδιακινητές από την Αίγυπτο που ήδη βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάστηκαν στις 15:30 μετά το μεσημέρι στο πλοίο "Σαμαριά" και μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων και από εκεί σε λεωφορείο με προορισμό τα Χανιά όπου και αναμένονται περίπου στις 9 το βράδυ.

Οι ενήλικες θα μεταφερθούν στα Χανιά, στο κλειστό κολυμβητήριο , ενώ τα περίπου 40 ανήλικα παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, που θα υποδείξει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Ο χώρος του κλειστού κολυμβητηρίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή των παράτυπων μεταναστών καθώς ο δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμάτων ενώ η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής, σήμανσης , οπότε η πλειοψηφία από τους 151 παράτυπους μετανάστες (όσοι προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου) θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο για ανθρωπιστικούς και λόγους, η ΕΛ.ΑΣ φρόντισε τη μεταφορά τους σε χώρο φιλοξενίας.

Αρχικά οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο ήταν 157, όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, απεδείχθη ότι έξι από αυτούς, αιγυπτιακής καταγωγής, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι μετανάστες είναι αλλοδαποί υπήκοοι, κατά δήλωση τους από το Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο , τη Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία.