Παππάς: Να λειτουργήσουν με όρους νομιμότητας οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το θέμα λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο οποίος τονίζει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργήσουν με όρους νομιμότητας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος για την "ανάγκη αποκατάστασης της διαφάνειας στον τρόπο διάθεσης και εκμετάλλευσης των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων", κάνοντας μάλιστα μνεία και σε αποφάσεις του ΣτΕ.

"Σε σχέση με το ισχύον νομικό καθεστώς λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο δαιδαλώδης χαρακτήρας του σε συνδυασμό με τις εκουσίως επαναλαμβανόμενες ρυθμίσεις, παρατάσεις και αναβολές που αφορούν τη διενέργεια της διαγνωστικής διαδικασίας περί της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, επιβεβαιώνουν τη στερεότυπη απόφαση των κυβερνήσεων της τελευταίας 25ετίας να συντηρείται σε καθεστώς ιδιότυπης νομιμοφάνειας η λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών", αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και επισημαίνει ότι "σχετικώς επαναλαμβανόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας ρητά και κατηγορηματικά επιβεβαιώνει την ως άνω πραγματικότητα".

Ο κ. Παππάς αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (απόφαση 4420/2014) με την οποία επισημαίνει ότι είναι σε ισχύ η υπ΄ αριθμ. 3578/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ίδιου Δικαστηρίου, με την οποία έχει κριθεί ότι οι παρατάσεις στο καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών αντίκεινται προς το Σύνταγμα και ειδικότερα προς τις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας.

"Η έκδοση δε και της αποφάσεως αυτής καθιστά επιτακτική και αναγκαία τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας προκήρυξης των σχετικών αδειών και η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία του νομικού πλαισίου που θα εγγυάται τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με όρους νομιμότητας", αναφέρει ο υπουργός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...