Νέο μήνυμα Σαμαρά προς τους Έλληνες μέσω youtube και facebook!

Μέσω ενός σποτ στο youtube που δημοσίευσε η Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνεται σήμερα στους Έλληνες στέλνοντας το μήνυμα ότι "Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει...".

Καθώς μιλά ο πρωθυπουργός το βίντεο δείχνει εικόνες από μια Ελλάδα κατεστραμμένη μέσα από την ιστορία της και εικόνες από μια άλλη εποχή, ενώ οι εικόνες αλλάζουν στη σύγχρονη Ελλάδα.

Το βίντεο που είναι ενός λεπτό και εννέα δευτερολέπτων δείχνει το Αντώνη Σαμαρά να συνομιλεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το ίδιο βίντεο, εκτός από το λογαριασμό της ΝΔ, κοινοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς στο facebook.

"Πετύχαμε, αλλά δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες"

Εν τω μεταξύ μόλις 40 λεπτά διήρκησε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτό ο πρωθυπουργός τόνισε την επιτακτική ανάγκη για εφαρμογή των μέτρων που αναλογούν στον κάθε υπουργό.

Σαφείς οδηγίες στους υπουργούς αν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα των προαπαιτούμενων , να τηρούν τους προυπολογισμούς με προσωπική εποπτεία ώστε να μην ενεργοποιείται η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης και να επιτυγχάνουν μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα έδωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο κ Σαμαράς εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και από την αποκατάσταση κοινωνικών αδικιών και γι αυτό τόνισε ότι από τα πρωτογενή πλεονάσματα το 70% θα κατευθύνεται σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ενώ το υπόλοιπο 30% για το χρέος. Ζήτησε να πέσουν άμεσα χρήματα στην αγορά από τη δόση που αναμένεται στις 13 Δεκεμβρίου και  κάλεσε τους υπουργούς  να συντονιστούν με το ΓΛΚ ώστε να επιστραφούν σταδιακά τα 9,3 δις που οφείλονται στην αγορά. Έκανε λόγο για ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας , είπε ότι πετύχαμε ότι έπρεπε με βάση τις συνθήκες που υπήρχαν και συνέστησε να μην υπάρχει θριαμβολογία. Τέλος, ο πρωθυπουργός εξήρε την «αρετή και τόλμη» του Γ Στουρνάρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πλέον οι σύμμαχοι της χώρας είναι πολλοί περισσότεροι από ότι στο παρελθόν.