Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών η οποία έγινε σε καλό κλίμα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης το μόνο που συζητήθηκε ήταν τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η στιγμή και η χώρα να κάνει στροφή για έξοδο από την κρίση. Επεσήμανε ακόμη πως υπάρχει προοπτική και έχει αλλάξει το κλίμα, παραπέμποντας στο άμεσο μέλλον την όποια συζήτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξερχόμενος της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, χαρακτήρισε "θετική εξέλιξη" την απόφαση του Eurogroup, τονίζοντας ότι η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη. Πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για ανάπτυξη, ενώ επέμεινε χαρακτηριστικά ότι δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού.

Πληροφορίες ωστόσο του news.gr κάνουν λόγο για ανοιχτό παράθυρο σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά όχι στην παρούσα φάση, καθώς προέχουν οι δεσμεύσεις της χώρας που πρέπει να έχουν κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα, με τον Μάρτιο να αποτελεί το τέλος της προθεσμίας.

Αισιόδοξος από την πλευρά του εμφανίστηκε ο Γ. Στουρνάρας σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων θα στεφθεί με επιτυχία

Ο υπουργός οικονομικών δεν θέλησε να "ανοίξει τα χαρτιά του" για την επαναγορά και επεσήμανε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ για το πρόγραμμα. "Τίποτα δεν είναι εύκολο. Είμαι αισιόδοξος" επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξερχόμενος της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, χαρακτήρισε "θετική εξέλιξη" την απόφαση του Eurogroup, τονίζοντας ότι η χώρα παραμένει στην Ευρωζώνη.