Κατρούγκαλος: Αν μου φέρουν έστω και ένα στοιχείο θα… εξαφανιστώ

Για σκευωρία εντελώς κατασκευασμένη έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος σήμερα στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο το δικηγορικό γραφείο του έχει κατοχυρώσει προμήθεια ύψους 12%, με βάση ιδιωτικά συμφωνητικά που υπογράφτηκαν με υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.
Μιλώντας για «συμβόλαιο διαπλοκής», σημείωσε πως στόχος είναι «για να μας πλήξουν ως κυβέρνηση στο σημείο υπεροχής μας, στην ηθική μας υπεροχή».

«Δεν υπάρχει ούτε ένα συμβόλαιο που να έχειν συνάψει η δικηγορική εταιρεία στο διάστημα αυτό», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ενώ αναφέρθηκε και σε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση που είχε «με τον συκοφάντη, τον συντάκτη του δημοσιεύματος», από τον οποίο, όπως είπε, «ζήτησα να μου φέρει αποδεικτικό και θα παραιτηθώ». Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η απάντηση που έλαβε, είναι ότι τα έγγραφα είναι απόρρητα.

Όλη αυτή η ιστορία είναι φτιαχτή, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ αναφερόμενος στην αντίδραση του πρωθυπουργού, έκανε λόγο για τακτική επικοινωνία. «Εξακολουθώ να απολαμβάνω της πλήρους εμπιστοσύνης του γιατί πρόκειται για μια κατασκευασμένη είδηση», σημείωσε, η οποία «αφορά ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου».

 
 

Επίθεση από ΝΔ και ΠαΣοΚ

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης απάντησε: "Όπως φαίνεται, ο αντιμνημονιακός αγώνας για κάποιους ήταν με το αζημίωτο. 12% το κεφάλι! Όμως ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά και η κυβέρνηση που τον καλύπτει. Όπως αποδεικνύεται το ήξεραν εδώ και καιρό και τον κρατούσαν! Και ακόμη δεν τον έχουν αποπέμψει…"
 
Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Μέσα στον εκνευρισμό του και προσπαθώντας να μετατοπίσει το θέμα της συζήτησης ο κ. Κατρούγκαλος συνηθισμένος στην εύκολη αντιμνημονιακή δημαγωγία, αλλά ασυνήθιστος στην υποχρέωση να δίνει πλήρεις και συγκεκριμένες εξηγήσεις ως υπουργός, κατηγορεί το Βήμα ότι 'εκτελεί συμβόλαιο' με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εναντίον του.
 
Τον πληροφορούμε ότι συμβόλαια και συμφωνητικά εμείς δεν έχουμε με κανένα. Ας μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αυτήν τη χυδαία συκοφαντία κατά του ΠΑΣΟΚ του την επιστρέφουμε.
 
Εμείς διαβάζουμε και ακούμε αυτά που λέει ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος και με βάση αυτά - κι όχι το ρεπορτάζ της εφημερίδας - θέσαμε ερωτήματα στην ανακοίνωση μας που την επισυνάπτουμε γιατί επ´ αυτών δεν δόθηκε καμία απάντηση ούτε από τον κ. Κατρούγκαλο, ούτε από το non paper που αυτός προφανώς συνέταξε, αλλά διακίνησε η κυβέρνηση ως δικό της. Με βάση λοιπόν αυτό το κυβερνητικό σημείωμα, προσθέτουμε τώρα τρία σημεία:
 
Πράγματι ο κ. Κατρούγκαλος δεν εκλέχτηκε βουλευτής στις 25 Ιανουαρίου, αλλά ήταν ευρωβουλευτής από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Όμως γιατί μόλις εκλέχθηκε ευρωβουλευτής έφυγε από τη δικηγορική εταιρεία που ήταν και έκανε άλλη εταιρεία;
 
Είναι πράγματι άλλο πράγμα ένα εργολαβικό δίκης να αφορά μισθολογικές αξιώσεις υπαλλήλων από το ενιαίο μισθολόγιο και άλλο να αφορά δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Όμως πρόκειται για εργολαβικό δίκης που συνάπτεται και κατατίθεται 27.1, την ημέρα που γίνεται υπουργός ο κ. Κατρούγκαλος. Και το αντικείμενο της δίκης αυτής είναι εν δυνάμει πολύ σημαντικότερο οικονομικά από τις διαθεσιμότητες γιατί μπορεί να αφορά μια ολόκληρη κατηγορία υπαγομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.
 
Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι έχει αναλάβει υποθέσεις υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, όπως οι σχολικοί φυλακές, υποθέσεις που είναι εκκρεμείς. Μπορεί να πει πόσες τέτοιες υποθέσεις έχει αναλάβει ο ίδιος με εργολαβικό δίκης ή χωρίς εργολαβικό, με αμοιβή κατά τον κώδικα περί δικηγόρων; Επίσης πόσες τέτοιες υποθέσεις έχει αναλάβει, όχι ο ίδιος ατομικά, αλλά η δικηγορική εταιρεία στην οποία ήταν μέχρι το Μάιο 2014 και πόσες η νέα εταιρεία που έκανε μετά;»

Παρακαλούμε περιμένετε ...