Ευ. Βενιζέλος: Να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη

Σε συσπείρωση κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής και της οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα στελέχη που δεν έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ.

Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα τα ονόματα των Ανδρέα Λοβέρδου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννας Διαμαντοπούλου και Χρήστου Παπουτσή, ενώ πηγές από την Ιπποκράτους αναφέρουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκε θερμά την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στη συνεδρίαση και είχε “πολύ ενδιαφέρουσα” συνάντηση με τον Χρήστο Παπουτσή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει διάθεση σύγκρουσης με κανέναν και ζήτησε από όλα τα στελέχη να αξιοποιηθούν εν όψει του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου.

Έδωσε μάλιστα εκτενείς απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχτηκε από τους Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σχετικά με τη μη συμμετοχή με στελέχη πρώτης γραμμής στο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και διερωτήθηκε παράλληλα εάν θα είχε αλλάξει δραματικά κάτι στους τομείς των υπουργείων για τα οποία επελέγησαν πρόσωπα που ήταν προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αν αντί για αυτούς είχαν μπει πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Όσον αφορά σε απόψεις που εκφράστηκαν περί επιστροφής των διαγραμμένων στελεχών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ίδιοι είχαν ζητήσει να τεθεί κομματική πειθαρχία για την τελευταία ψηφοφορία, όπως και η ψήφισή τους να γίνει με τη μορφή ενός άρθρου, ωστόσο στη συνέχεια δεν υπερψήφισαν.

Σχετικά με την πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη για μετάθεση του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί γρήγορα, προκειμένου να εκλεγούν και τα κομματικά όργανα.