Κριτική σε ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση ασκεί ο Ανδρέας Λοβέρδος

Έντονη κριτική άσκησε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος, για τις επιλογές της σε θέματα που αφορούν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά και για εσωκομματικά ζητήματα.

“Δε θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες για αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος”, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαχωρίζοντας τη θέση του, και πρόσθεσε: “Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις”.

Για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σχολίασε: “Από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε”.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, υπογράμμισε ότι αυτή είναι σχετικά καλή, με δεδομένο το τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε, αν και επεσήμανε ότι δεν είναι επαρκής. “Όσοι πανηγυρίζουν θα εκτεθούν”, προειδοποίησε.

Κριτική άσκησε όμως και στην κυβέρνηση συλλογικά, λέγοντας ότι έχει αποτύχει σε θεσμικό επίπεδο, στα αναπτυξιακά και στον δημοσιονομικό εξορθολογισμό.
 
Όσον αφορά στο Συνέδριο, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη θέση πως ένα μονοκομματικό συνέδριο δεν μπορεί να δώσει λύσεις, ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες και πως η λύση για το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα είναι η “προσπάθεια δημιουργίας κοινού πολιτικού χώρου”.

Σχετικά με το Συνέδριο τοποθετήθηκε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε ότι πρέπει να μετατεθεί χρονικά. Πρότεινε ακόμα να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στο κόμμα των διαγραμμένων στελεχών.