Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Γιώργου Κατρούγκαλου

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρουγκαλου, καθορίστηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύθηκαν απόψε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον κ. Κατρούγκαλο ανατίθενται οι αρμοδιότητες του πρώην υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η εποπτεία νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών. Αναλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Μεταρρυθμιστικής Πολιτικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, με το σύνολο των διευθύνσεων και τμημάτων τους, και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Όπως επισημαίνεται, στην πλήρη δικαιοδοσία του είναι οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, επισπεύδονται, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαδικασίες για την επιστροφή των απολυμένων από το Δημόσιο. Όπως έχει προαναγγείλει ο κ. Κατρούγκαλος, η επιστροφή των απολυμένων θα συνδυαστεί με μία “μίνι κινητικότητα”, προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες επείγουσες ανάγκες σε τομείς που μπορεί να καλυφθούν, με βάση το προφίλ των συγκεκριμένων υπαλλήλων.