Συντριπτική πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου – Βροντερό ναι στο ευρώ

Θετικά αξιολογούν τις πρώτες δύο εβδομάδες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες, όπως δείχνει δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ειδικότερα, θετικά ή μάλλον θετικά κρίνει τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης το 83,1% των πολιτών, έναντι ενός 13,6% που τις κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ ικανοποιημένοι από τις προγραμματικές δηλώσεις εμφανίζονται οι πολίτες σε ποσοστό 79,9%, έναντι ενός 17,4% που τις αξιολογεί αρνητικά.

Θετικές γνώμες σε ποσοστό 82% συγκεντρώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ το 61,3% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Πάνο Καμμένο.

Αναφορικά με το πώς θα ήθελαν οι πολίτες να γίνει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, το 56% ζητά έναν “έντιμο συμβιβασμό”, έναντι του 34,3% που ζητά να μείνει ανυποχώρητη η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες και ενός 7% που ζητά να τηρηθούν όλες τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ “σαρώνει” με ποσοστό 45,4%, έναντι 18,4% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή με 4,7%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 2,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8% και η Τελεία με 1,4%. Άλλο κόμμα εοιλέγει το 1,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των λευκών, των άκυρων και της αποχής αθροίζεται στο 8,1%.