Στη Βουλή εστάλη η λίστα Λαγκάρντ

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, διαβίβασε στη Βουλή, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τότε κυβερνητικών μελών, που παρέλαβαν και διαχειρίσθηκαν την επίμαχη λίστα με τη μορφή CD.

Εξάλλου, διαβιβάσθηκε και σχετικό USB στικ, που περιέχει τα ονόματα της λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου με μια λακωνική αναφορά σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, απέστειλαν τη δικογραφία, από την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων καθώς και ολόκληρη την επίμαχη λίστα, με σκοπό η Βουλή να ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών - ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος - στην υπόθεση των καταθετών στην τράπεζα HSBC και τη μη αξιοποίησή της.

Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ομόφωνα είχε δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινίσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.