“Η κατάθεση της λίστας στη Βουλή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο”

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, αποστολή της “λίστας Λαγκάρντ” στη Βουλή, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται γύρω από την διαδρομή της περιβόητης λίστας, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση και έχει στη διάθεσή της το ψηφιακό υλικό για τα όσα είπαν οι εισαγγελείς κατά την εξέτασή τους από την Επιτροπή. Στόχος είναι η αξιολόγηση των αντιφάσεων και ο διαχωρισμός συμπεριφορών των εμπλεκομένων προσώπων.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη που είχε σήμερα με τους συνεργάτες του στα γραφεία του κόμματος “κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά που έγιναν κατά της φοροδιαφυγής τους εννέα μόλις μήνες της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας η διαχείριση της οποίας ήταν η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με την δημαγωγία, τη συνομωσιολογία, και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου. Είμαστε, είμαι και προσωπικά, στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης”.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.