Τσίπρας: Θα εφαρμόσουμε μόνο όσες μεταρρυθμίσεις έχουμε ανάγκη

Για μια νέα σχέση της ελληνικής κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως στη συνάντησή τους συμφωνήθηκε η συγκρότηση μιας μόνιμης κοινής επιτροπής συνεργασίας που θα ετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Μίλησε παράλληλα για στενή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων.

"Θα μεταβώ στο Παρίσι σύντομα για να επισημοποιήσω αυτή τη σχέση συνεργασίας", σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον ΟΟΣΑ για τη βοήθειά του σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

"Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση με τη συνταγή της λιτότητας. Αντί αν την επιλύσει τη βάθυνε περισσότερο υποθηκεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

"Η Ευρώπη βολοδέρνει ανάμεσα στη Σκύλλα της ύφεσης και Χάρυβδη του αποπληθωρισμού" συνέχισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "οι υπερασπιστές της λιτότητας προσπαθούν να αποδώσουν την αποτυχία του μνημονίου στην απουσία μεταρρυθμίσεων, οι οποίες πράγματι δεν υπήρξαν διότι υπήρξαν απορρυθμίσεις και προστασία συμφερόντων μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας".

"Η νέα κυβέρνησης έχει δεσμευτεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεσμεύσεις με το παρελθόν", υπογράμμισε και σημείωσε: "Θέλουμε να συνεργαστούμε πολύ στενά με τον ΟΟΣΑ για να εφαρμόσουμε της μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν κοινωνικό πρόσημο. Συνεργασία όχι με βάση το προηγούμενο της λεγόμενης "εργαλειοθήκης", αλλά με βάση τη λαϊκή εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό, με βάση το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε".

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η λεγόμενη εργαλειοθήκη δεν ήταν πράγματι του ΟΟΣΑ αλλά της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα συζητάμε σε μια νέα βάση. Ο ΟΟΣΑ έρχεται με διάθεση όχι να υποδείξει αλλά να συνεργαστεί. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσουμε ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική διότι έχουμε κοινούς στόχους".

"Δεν έρχονται από το εξωτερικό να μας τα επιβάλλουν είναι δική μας απόφαση", σημείωσε ακόμη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...