Πούτιν: Ο Τσίπρας αγωνίζεται για το καλό του λαού, έχει φρέσκιες ιδέες

Μετά την προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας, όπως επιδιώχθηκε μέσα από την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Τσίπρα αλλά και την πρόσκληση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφτεί τη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέρχεται με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τον νέο πρωθυπουργό.

Μιλώντας με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ο κ. Πούτιν χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό με φρέσκιες ιδέες, που αγωνίζεται για το καλό του λαού του και της πατρίδας του.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.

Ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ανδρών σε ρωσικά και αιγυπτιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 2005. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.

Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, που ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.