Τζέρι Άνταμς: Αν η ΕΕ αγνοήσει τους Έλληνες, έρχεται η ακροδεξιά

Για τον κίνδυνο να ενισχυθούν τα ακροδεξιά κινήματα, αν η Ευρώπη συνεχίσει να αγνοεί τη θέληση των Ελλήνων πολιτών, προειδοποιεί ο ηγέτης του αριστερού ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Όπως σημειώνει ο Άνταμς, υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα κόμματα για την Ευρώπη από το Σιν Φέιν, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos. “Αυτό που θα συμβεί είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα πολιτικοποιηθούν, εξαιτίας αυτής της εμπειρίας. Κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό που έχει προταθεί είναι κατ' εξοχήν λογικό, δεν είναι σκληροπυρηνικό, δεν είναι ακροαριστερό”, τονίζει ο Άνταμς.

“Αν δεν προσπαθήσεις να δημιουργήσεις τη βάση ώστε όλοι οι άνθρωποι να νιώθουν ίσοι, θα δεις την ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων, και αυτό είναι πιο επικίνδυνο”, υποστηρίζει.

Ο Άνταμς χαρακτηρίζει τις πρόσφατες ενέργειες της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αντιδημοκρατικές και “σχεδόν macho”, ενώ εκφράζει την αντίθεσή του με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. “Είμαστε πολύ επικριτικοί για το γεγονός ότι διοικείται από μη εκλεγμένες επιτροπές. Πιστεύουμε πως μία διαφορετική, κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανή, ότι η εξουσία πρέπει να πάει από τις Βρυξέλλες πίσω στα κράτη-μέλη”, δηλώνει.