Κατρούγκαλος: Είμαι ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας

"Όπου υπάρχει ανάγκη" με προτεραιότητα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών, θα γίνουν οι 15.000 προσλήψεις που είχαν προγραμματιστεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι δεν θα "βελτιωθεί η μισθολογική κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι να ανακάμψει η οικονομία ".

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της.

Ακόμη δήλωσε "ορκισμένος εχθρός της άρσης της μονιμότητας" και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι αυτό που έκανε ήταν μία αντιμεταρρύθμιση και επισήμανε ότι "η αξιολόγηση που έκανε ήταν φερετζές για την απόλυση".

Τόνισε δε ότι "κανείς δεν θα χάσει τη θέση του στο Δημόσιο, θα προχωρήσουμε σε ένα τίμιο σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας, που δεν θα σημαίνει απόλυση", ενώ ανέφερε ότι περίπου 3.500 υπάλληλοι πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο.

Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και τάχθηκε υπέρ μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και όχι μιας πελατειακής και κυβερνητικής τηλεόρασης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...