Εγκρίθηκαν 3.616 προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο

«Πράσινο φως» για συνολικά 3.616 προσλήψεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την προεκλογική περίοδο. Η αρμόδια Επιτροπή είπε «ναι» σε ακόμη 1.480 προσλήψεις. Η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ αποφάσισε να εξαιρέσει τις εν λόγω προσλήψεις από τη σχετική απαγόρευση που προβλέπεται λόγω εκλογών. Έτσι, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, έκρινε πως επιτρέπονται οι συγκεκριμένες προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές λόγω έκτακτων και άλλων αναγκών.

Την ίδια ώρα το ΣτΕ δεν επέτρεψε τις προσλήψεις 2.041 ατόμων.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων 1.042 ατόμων για την αυτεπιστασία, συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015. Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την ανανέωση των επίμαχων συμβάσεων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής των εκτελουμένων έργων.

Παράλληλα, το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, για την πρόσληψη 1.150 υπαλλήλων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015 και 1.251 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κατά την θερινή περίοδο με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως 8μ.μ.).

Το ΣτΕ ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη με 6μήνες συμβάσεις 189 γιατρών και νοσηλευτών που θα επανδρώσουν Κέντρα Κράτησης Μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ενέκριναν επίσης, την πρόσληψη 12 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, (νηπιαγωγών, βρεφονηπιαγωγών, μαγείρων, κ.λπ., στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Αίτημα για τις προσλήψεις αυτές είχε υποβάλλει στο ΣτΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη από την εταιρεία «Ανεξάρτητος Διαχείρισης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΔΜΗΕ) 236 ατόμων για να πραγματοποιήσουν 14.160 ημερομίσθια, όπως εγκρίθηκε και η πρόσληψη στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα» ενός ατόμου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...