Μεϊμαράκης: Δεν φταίνε οι υπάλληλοι της Βουλής για τους μισθούς

Στο πλευρό των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, τάχθηκε ο πρόεδρός της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά σε τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε από τη συχνότητα του MEGA, οι υπάλληλοι εκτός από υπερωριακά λόγω φόρτου εργασίας, είναι και αυτοί που δεν φταίνε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μισθολογικό πεδίο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους προκατόχους του προέδρους της Βουλής.

Όπως ανέφερε:

“Όλοι οι υπάλληλοι της Βουλής έρχονται απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έρχονται στο κτίριο – γιατί υπάρχουν και υπάλληλοι που εργάζονται εκτός Βουλής -, τους βλέπω όλες τις ημέρες της εβδομάδας να εργάζονται. Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους εργαζόμενους στο Κοινοβούλιο ευθύνονται οι προηγούμενοι πρόεδροι, δεν φταίνε μόνο οι υπάλληλοι. Δεν έχουν ωράριο όπως οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν φεύγουν μέσα στο οκτάωρο και άρα πρέπει να τους καλύπτουμε τα έξοδα κίνησης γιατί μπορεί να φύγουν και σε ώρες που δεν έχει μέσα μεταφοράς. Το μισθολογικό αυτή τη στιγμή πρέπει να εξορθολογιστεί”.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνέχισε λέγοντας: “Το μισθολογικό, το συνταξιοδοτικό και το εφάπαξ τους είναι τα τρία βασικά θέματα, που μας απασχολούν. Στο συνταξιοδοτικό υπέστησαν μειώσεις και όσον αφορά στο εφάπαξ βρισκόμαστε σε διαδικασία μείωσης και εξορθολογισμού, μετά από συζήτηση”.

Σε ερώτηση για το ποσό τον μειώσεων που θα γίνουν στους μισθούς τους, ο κύριος Μεϊμαράκης αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως, λέγοντας ότι όλα βρίσκονται σε επίπεδο σκέψης και διαπραγμάτευσης.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...