“Μάζεψαν” την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής

Υπό το βάρος των αντιδράσεων των υπαλλήλων της Βουλής, που ζήτησαν να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο, το υπουργείο Οικονομικών απέσυρε τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αφού υποστήριξε ότι το μέτρο αποτελεί αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες για λαϊκισμό και ότι υπέδειξαν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να προχωρήσει σε αποχή, δήλωσε ότι λόγω του διακυβεύματος της βραδιάς, είναι υποχρεωμένος να πάρει πίσω την τροπολογία. Δεσμεύθηκε ωστόσο, ότι η εν λόγω τροπολογία θα επανέλθει.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα να τους εντάξει στο συγκεκριμένο μέτρο, όπως όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι ζήτησαν προκλητικά την απόσυρση της τροπολογίας, αρνούμενοι και να την πρωτοκολλήσουν, ώστε να μην μπορεί να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο. Επιπλέον, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ξαφνική στάση εργασίας από τις 19:00, απόφαση που έθετε εν αμφιβόλω την ψήφιση των μέτρων απόψε από τη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις είχε αποκαλύψει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνταν από τα νέα μέτρα.