Σταμάτης: Θα κάνουν τον Κωνσταντόπουλο Πρόεδρο! Ποτέ, ποτέ, ποτέ!

Μπορεί οι πολίτες και ψηφοφόροι να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αποτέλεσμα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής 25ης Ιανουαρίου, ωστόσο στα κομματικά επιτελεία κοιτάζουν και την επόμενη μέρα και κυρίως το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Το θέμα της Προεδρικής εκλογής δεν έχει κλείσει. Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμα είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και πλέον όλοι αναμένουν τις κινήσεις του πρώτου κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ήδη τα ονόματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους είναι διάφορα. Αρκετοί εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει στροφή και θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιον υποψήφιο από το χώρο της Κεντροδεξιάς. Τα ονόματα που κυκλοφορούν είναι δύο: Αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου και αυτό του Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώτος ωστόσο έσπευσε να βάλει τέλος στα όποια σενάρια. Σε χθεσινή του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκάθαρισε με δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.

"Είμαι επίτροπος της Ε.Ε. και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο εκτός από τα κεντροδεξιά ονόματα υποψηφίων τις τελευταίες ώρες έχει επανέλθει και ακόμη ένα: Αυτό του Νίκου Κωνσταντόπουλου. Μία υποψηφιότητα η οποία συγκεντρώνει τη μήνιν του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι που φάνηκε άλλωστε ξεκάθαρα από τις χθεσινές δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Βήματος, του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

"Έχουν ήδη επιλέξει ποιος θα είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος και δεν μας το λένε. Όλες οι πληροφορίες μάς λένε ότι θα είναι ο κ. Κωνσταντόπουλος. Η θέση μας είναι ο κ. Δήμας. Η θέση του κόμματός μας. Είναι μια πάρα πολύ επιτυχημένη επιλογή και προς το συμφέρον της χώρας να έχει έναν Πρόεδρο με αυτά τα χαρακτηριστικά" τόνισε ο κ. Σταμάτης και στην ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να στηρίξει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο για την προεδρία της Δημοκρατίας, συμπλήρωσε: "Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Για να το κλείσουμε οριστικά. Διότι ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο Πρόεδρος".