Επίθεση Τατσόπουλου στη Χρυσή Αυγή για την ενδοσχολική βία

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμή τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού στα σχολεία.

Σε σχετική επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Τατσόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, χαρακτηρίζοντάς τον “υμνητή του Αδόλφου Χίτλερ”, με αφορμή δηλώσεις του στις οποίες είχε προτρέψει μαθητές και εκπαιδευτικούς να μη φοβούνται “την αριστερή τρομοκρατία”. Σχολίασε ακόμα: “Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν έχουμε μια νεολαία που διαδίδει ιδέες. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά έχουμε μια οργάνωση που θέλει να επιβάλει τις ιδέες της μέσα από τον φόβο. Υπάρχει καθηγητής στα Εξάρχεια που απείλησε μαθητές πως θα φέρει τη Χρυσή Αυτή για να τους συνετίσει. 'Η μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά. Ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Από πού αντλούν το θράσος να μιλούν με αυτό το ύφος καθηγητές ή μαθητές;”.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει αύξηση της λεκτικής και προφορικής βίας, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη του φαινομένου με τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου που θα καταγράφει και θα παρακολουθεί συμπεριφορές στα σχολεία και με τη θέσπιση επιμορφωτικών σεμιναρίων για δασκάλους, γονείς και μαθητές.

Εν τω μεταξύ, τις χθεσινές δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου σχετικά με τη Χρυσή Αυγή αποδοκίμασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντάς την “πολλαπλό ατόπημα”. “Αντί να ψάχνει δικαιολογίες είναι προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook.