Δυσφορία στο ΣΥΡΙΖΑ για τα 100 δισ. της Ραχήλ

Δυσφορία επικρατεί στην Κουμουνδούρου μετά και τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, ότι εάν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει χρήμα που θα αγγίξει τα 100 δισ. ευρώ. 

"Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται. Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ" " είπε η κυρία Μακρή κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε με ανθυποψήφιό της και συμπλήρωσε ότι αυτό "δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης".

Η πρώτη ααντίδραση ήρθε από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος απευθυνόμενος εμμέσως αλλά χωρίς να την κατονομάζει στην κυρία Μακρή ζήτησε από όλους τους υποψήφιους "να μην αυτοσχεδιάζουν".

"Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ενα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα κ σαφήνεια, από όλους" έγραψε ο κύριος Παπαδημούλης στο twiiter.

Ανάλογο ήταν το σχόλιο του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού ο οποίος κάλεσε και τους "εκτός ΣΥΡΙΖΑ" να προστατεύσουν όσα πέτυχε το κόμμα "με κόπο αγώνες και αρχές".