Βούλτεψη: “Κούρεμα καταθέσεων από το ΣΥΡΙΖΑ”

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η μέχρι πρότινος κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, η κα Βούλτεψη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε "κούρεμα" των καταθέσεων και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι "δεν καταλαβαίνει τι γίνεται" και πως "προφανώς είναι επικίνδυνος για τη χώρα".

"Το έλεγα για τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία – που έχει και αυτή θέματα και έστειλε γράμμα στη συντρόφισσα Ρούσεφ ο Τσίπρας – και θα κάνουν περικοπές στον προϋπολογισμό τους. Μόνο ο Τσίπρας δεν θα κάνει περικοπές; Όλα τα πρότυπά του κάνουν. Μας είπε τότε ότι πήγε εκεί για να πάρει εμπειρία από χώρες που γύρισαν στην ανάπτυξη, με την κοινωνική συνοχή. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται και έρχεται και μας λέει αυτά, προφανώς είναι επικίνδυνος για να κυβερνήσει τη χώρα" είπε η κα Βούτεψη.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο κουρέματος στις ελληνικές καταθέσεις η κα Βούλτεψη σημείωσε ότι "υπάρχει σήμερα η κατηγορία των εχόντων με ένα κομπόδεμα στην τράπεζα και 10-20 (χιλιάδες ευρώ) στην τράπεζα. Οχι μεγάλα ποσά. Και ρωτάνε αν θα τους γίνει κούρεμα καταθέσεων. Τους απαντώ: Ναι" και συμπλήρωσε:

"Ξεκάθαρα σας λέω ότι θα γίνει κούρεμα καταθέσεων και δεν το λέω τυχαία. Όταν λένε για δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, κάποιος πρέπει να τα αγοράσει. Δεν θα τα αγοράσει κανείς αν έχεις φύγει από το πρόγραμμα. Θα έχει κλείσει η στρόφιγγα στις τράπεζες, οπότε θα πάει και θα πει στους πολίτες (ο ΣΥΡΙΖΑ) να αγοράσουν το έντοκο γραμμάτιο και να τους επιστρέψει τα χρήματα μετά από 40-50 χρόνια. Θα του πουν όχι οι πολίτες, γιατί είναι οι οικονομίες τους, και έτσι θα γίνει αναγκαστικό".