Νέα δημοσκόπηση: Ισοπαλία Σαμαρά-Τσίπρα σε θετικές γνώμες

Στο 4,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Ανεβαίνουν Ποτάμι και ΚΚΕ, μειώνονται τα ποσοστά των μικρών κομμάτων και η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σταθερά στο 4,5% παραμένει η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, συγκριτικά με αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σε σχέση με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Δεκεμβρίου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 2%, ενώ αυξημένα ποσοστά παρουσιάζουν το Ποτάμι (+1,5%) και το ΚΚΕ (+1%). Αντίθετα, αισθητά χαμηλότερο είναι το ποσοστό που αποσπούν τα λοιπά κόμματα (-2,5%), αλλά και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου (-6%).

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ δυγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 4,5%, ενώ το ποσοστό των “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ” ανέρχεται σε 6%.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς, Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς έρχονται... ισόπαλοι σε θετικές γνώμες, με 28%, και ακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης με 26%. Αντίθετα, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο Νίκος Μιχαλολιάκος (84%), και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου (81,5%) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (72%).