Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα… μάτια της Τράπεζας της Ελλάδος

Κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η καθησυχαστική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι "η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο", αναφορικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκροές καταθέσεων.

Διαβάστε: Τράπεζα της Ελλάδος: Η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που "προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία", ενώ σημείωσε ακόμα: "Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ' ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, η οποία έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σχολιάζοντας:

"Οι γκεμπελίσκοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος δεν αναφέρεται στην ύπαρξη ή μη εκροών, αλλά στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η διαφορά είναι προφανής.

Κάνουν, όμως, ότι δεν καταλαβαίνουν το κυριότερο από την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Ότι, δηλαδή, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των τραπεζών μας, μόνον όσο καιρό βρισκόμαστε σε πρόγραμμα. Δηλαδή, μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Τη μέρα ακριβώς που ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι θα βγάζει τη Χώρα εκτός προγράμματος. Περιμένουμε τώρα να μας πει από πού θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών".

Απαντώντας στην κ. Σπυράκη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Η κ. Σπυράκη δεν είναι εκπρόσωπος ούτε της ΕΚΤ, ούτε της Τράπεζας της Ελλάδας. Το βέβαιο είναι ότι κάνει τα πάντα για να τρομοκρατήσει τον κόσμο, με ψέματα και αυθαίρετες ερμηνείες".