Τσίπρας: Από τις 26 και μετά ο λαός θα έχει ψηλά το κεφάλι

Καμία επιδότηση δεν πρόκειται να κοπεί για τους αγρότες, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική τομή και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Θα προχωρήσουμε μπροστά και θα είμαστε από τις 26 του Γενάρη και μετά μία χώρα, με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Αργολίδα στα Φίχτια, σε μονάδα τυποποίησης κι εμπορίας βιολογικών προϊόντων.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τον νομό Αργολίδας ότι έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια και δεσμεύθηκε για παραγωγική ανασυγκρότηση, η οποία "μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, από τη θέσπιση του αφορολόγητου στα 12 χιλιάδες ευρώ, να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, με τους αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια τους και τα σπίτια τους από τις τράπεζες", όπως σημείωσε.

"Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να φοβερίσει τον ελληνικό λαό. Οι φοβέρες όμως πια δεν πιάνουν. Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο λαός μας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, η πολιτικού του μνημονίου, η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες, χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική", τόνισε, και πρόσθεσε: "Εμείς είμαστε εδώ για να δείξουμε το δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης που χρειάζεται τομές με το παρελθόν, όχι να γυρίσουμε στα όσα μας έφεραν στο 2009, αλλά να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με όλα όσα μας έφεραν στο 2009".
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως καμία επιδότηση δεν πρόκειται να κοπεί για τους αγρότες, "διότι η Ευρώπη έχει όρους και κανόνες", και υποσχέθηκε πως θα αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς πόρους και θα στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή.

"Θα είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά θα το πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε. Διότι η έγνοια μας είναι στους ανθρώπους του μόχθου, η έγνοια μας είναι πώς θα συγκρουστούμε με όλους όσους το προηγούμενο διάστημα κερδοσκοπούσαν πάνω στους ανθρώπους του μόχθου. Κερδοσκοπούσαν και συνεχίζουν να κερδοσκοπούν έχοντας αφήσει στο περιθώριο τον απλό λαό, τους απλούς εργαζόμενους, την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας", σημείωσε, και συμπλήρωσε: "Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο θα τον διαβούμε με επιτυχία, θα τα καταφέρουμε".