Νέα δημοσκόπηση: Εκτός Βουλής ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και ΑΝΕΛ!

Στις 5,5 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα “αν είχαμε σήμερα εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω κόμματα θα ψηφίζατε;”, τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 28,1% και τη ΝΔ το 22,6% των ερωτηθέντων (τα ποσοστά των δύο ήταν 29,4% και 22%, αντίστοιχα, στη δημοσκόπηση που είχε παρουσιάσει η ίδια εταιρεία την 3η Ιανουαρίου 2015).

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,5%, το ΚΚΕ με 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,1%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5% και το ΛΑΟΣ με 1,4%. Άλλο κόμμα επέλεξε ένα 5% του δείγματος, ενώ στο 14,8% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα “μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος θεωρείτε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός;”, τον κ. Σαμαρά επιλέγει το 42% των ερωτηθέντων και τον κ. Τσίπρα το 33%. “Κανένας από τους δύο” απάντησε (αυθόρμητα) ένα 22%.

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης (“ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα εσείς ψηφίζετε, ποιο κόμμα θεωρείτε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;”), ποσοστό 68% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και 19% η ΝΔ.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr την περίοδο 5 και 7-8 Ιανουαρίου 2015.