Νέα γκάλοπ: Από πού… ξεκινά το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου

Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Ποντίκι”.

Παράλληλα, ποσοστά μικρότερα του 3%, που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή, εμφανίζονται να συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ πολύ κοντά είναι τα ποσοστά του Ποταμιού, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,8%, έναντι 30,5% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΚΚΕ με 4,1%, το ΠΑΣΟΚ με 3,9%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 3,4%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 10,3%.

Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59%, έναντι 20% της ΝΔ.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται στο 3,2% (28,5% έναντι 25,3%), τρίτο κόμμα είναι και πάλι το Ποτάμι, με μικρή διαφορά από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, ενώ ποσοστά κάτω του 3% καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, έναντι 25,3% της ΝΔ, και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,6%, το ΛΑΟΣ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 2%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 13,1%.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, το 75,7% απαντά “ναι/μάλλον ναι”, έναντι 22,3% που απαντά “όχι/μάλλον όχι”, ενώ για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους, το 52,6% εκτιμά πως οι εταίροι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, ενώ ένα 36,1% πιστεύει πως οι εταίροι θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.